Британският министър-председател Тереза Мей призова за нова сделка по сигурността

...
 Британският министър-председател Тереза Мей призова за нова сделка по сигурността
Коментари Харесай

Мей поиска нова сделка по сигурността с ЕС от 2019 г.

 Британският министър-председател Тереза Мей прикани за нова договорка по сигурността с Европейския съюз, която да влезе в действие от идната година, с цел да се подсигурява съдействието сред армията, разузнаването и организациите за битка с тероризма, откакто Лондон напусне блока, съобщава The Guardian.
“Ключовите аспекти на нашето бъдещо партньорство в тази област би трябвало да влезе в действие още от 2019 година “, сподели тя пред топ европейски и американски представители по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен през днешния ден.

„ Партньорството, което би трябвало да създадем, е партньорство, което предлага на Англия и Европейски Съюз метод да обединят старания за допустимо най-хубав резултат, когато това е в наш общ интерес “, съобщи Мей.

Тя прикани европейските си сътрудници да не разрешават „ строги институционални ограничавания “ да застават на пътя на необятно партньорство по сигурността след Brexit и предизвести, че ще има „ нездравословни последствия за действителния свят “, в случай че такава договорка не бъде контрактувана.

Мей съобщи по време на конференцията, че „ Англия ще бъде също толкоз ангажирана към сигурността на Европа в бъдеще, колкото е била и в предишното “.

Мей сподели още, че предизвикателство е да се сътвори „ надълбоко и особено партньорство “ с Европейски Съюз, с цел да се резервира съдействието. „ Това не може да е време, в което някой от нас ще разреши на конкуренцията сред сътрудници, строгите институционални ограничавания или дълбокаta идеология да се намеси в нашето съдействие и да заплаши сигурността на нашите жители “, сподели тя.

Мей изключи втори избор за участие на страната в Европейския съюз, заявявайки, че няма връщане обратно след вота през юни 2016 година

„ Излизаме от Европейски Съюз и не може да става дума за втори референдум или за връщане обратно и считам, че това е доста значимо “, съобщи Мей.

„ Хората във Англия твърдо имат вяра, че щом се вземе решение, държавните управления не би трябвало да се отвръщат от него и да им споделят, че са сбъркали “, отговори тя на въпрос дали Англия би обмислила втори референдум.

Преди речта си днес Мей се появи на взаимна конференция с Ангела Меркел  в Берлин, на която двете говориха по-смирено за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз. Меркел съобщи, че е „ любопитна “, само че не и „ разочарована “ от бавния прогрес на английското държавно управление при очертаването на проекта си за след Brexit.

 
По публикацията работи: Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР